Regelmatig verschijnen er diverse programma's voor de mobile telefoon die handig kunnen zijn om te installeren op uw eigen telefoon.

Op deze pagina willen wij u alleen wijzen op het bestaan van deze applicaties en bent u er vrij in om ze te gebruiken of niet.

Kijk hiervoor in uw Android Market of Apple store.
 


FAQ vraag en antwoord.

Faq & Tips


Help! App

    De Help! App is een smartphone applicatie waarmee op een eenvoudige en snelle manier hulpdiensten en mensen ingezet kunnen worden.Slaat iemand alarm, wordt automatisch 112 ingeschakeld. Er wordt gebruik gemaakt van de GPS locatie van de melder. Mensen die zich hebben aangemeld en de beschikbaar zijn en in de buurt zijn, worden door het systeem opgeroepen te komen helpen.De applicatie bevat ook Eerste Hulp tips, volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.Het Oranje Kruis steun dit soort initiatieven van harte. Het Oranje Kruis wil zich via vele wegen blijven inzetten voor !het stimuleren, faciliteren, coödineren van en richting geven aan de Eerste Hulp door leken/EHBO in Nederland om daarmee gezondheidsschaden te beperken !. Deze Help! App maakt daar zeker deel van uit.Belangrijk is dat veel mensen gestimuleerd worden Eerste Hulp te verlenen. Goed en adequaat handelen kan veel verschil maken.

AED4.EU

 
  Al sinds oktober 2009 is het UMC Radbout bezig met het opstellen van de website AED4.eu om alle AED?s (Automatische Externe Difillibrator) in
Nederland in kaart te brengen.
Sinds gisteren in er een App verkrijgbaar waar alle AED?s in Nederland overzichtelijk te vinden zijn.

Met de AED-applicatie is de afstand, contactgegevens en de route naar de dichtstbijzijnde AED te zien.

Op de website www.AED4.eu kan je meer infomatie vinden en de AED4.EU iPhone applicatie is gratis verkrijgbaar via de App Store.

AED4.eu is een initiatief van het Rode Kruis, de vereniging Iedereen EHBO en het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen.
In Nederland zijn meer dan 20.000 AED?s en vanaf nu ook beter te vinden via een iPhone of Android telefoon. Kijk hiervoor in de Android Market of Apple store.

 

EHBO App

 
 
Weet wat je moet doen in een noodsituatie!
Deze Eerste Hulp app helpt daarbij.

Weet wat je moet doen bij een ongeval! Met deze app heb je de juiste EHBO instructies altijd op zak.

Van brandwond tot valpartij, van vergiftiging tot verstuiking. Wat moet je doen?
En vooral: wat moet je niet doen? Wil je snel en adequaat kunnen reageren, download dan deze EHBO app. De app geeft je kort en bondig instructies in geval van nood. Zo weet jij wat je moet doen!

Niet de mogelijkheid om verdere Eerste Hulp te verlenen? Met deze app vind je tevens de route naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis en heb je de mogelijkheid om direct 112 te bellen.

Deze EHBO applicatie wordt u aangeboden door het Nederlandse Rode Kruis en is ontwikkeld door Moop.me.
De app is beschikbaar voor iPhone, Android en Windows Mobile 7.

 
Reanimatie App

 
 
Wilt u uw reanimatiecursus opfrissen? Heeft u ondersteuning nodig bij het verlenen van hulp bij een hartstilstand? Hiervoor ontwikkelde de Hartstichting de gratis Reanimatie App.

Reanimatie App
De Reanimatie App is bedoeld voor mensen die een reanimatie-/AED-cursus hebben gevolgd. Het helpt om uw kennis van reanimeren op te frissen. De App biedt ook audio-ondersteuning bij het verlenen van hulp bij een hartstilstand.


De Reanimatie App is gratis.
Wilt u een bijdrage doen voor deze app, doneer dan online.

 


Van Alcohol tot XTC   
van IrisZorg   ** NIEUW**

 
 
Van alcohol tot XTC

Actuele basisinformatie over de meest gebruikte middelen.

 

Wat zijn de meest gebruikte drugs? Hoe ziet het eruit? Hoe wordt het gebruikt?
Wat zijn risico’s? Hoe zit het met combinatiegebruik?
De app van alcohol tot xtc van IrisZorg Preventie geeft antwoord op deze en nog meer vragen.

De volgende informatie, van de meest gebruikte drugs, is met de app van alcohol tot xtc binnen handbereik:

- Officiële stofnaam met afbeelding
- Uiterlijk en herkomst
- Gebruiksmethode
- Werking en duur
- Risico´s
- Afhankelijkheid
- Combinatiegebruik
- Wetgeving en markt

Aangeboden door IrisZorg